8 redenen waarom Oekraïne
jouw beste nearshoring locatie is

8 redenen waarom Oekraïne
jouw beste nearshoring locatie is

Kies Oekraïne als nearshoring locatie!


Op zoek naar een toplocatie voor het uitbesteden van je software development? Oekraïne is in veel opzichten de beste keuze. Steeds meer enterprise en startup bedrijven kiezen Oekraïne als nearshoring locatie voor hun software projecten, en dat is geen toeval. Het land voert verschillende ranglijsten aan als het gaat om outsourcing bestemmingen. We hebben de 8 belangrijkste redenen voor je op een rij gezet.

Groot aanbod talentvolle IT’ers

90k talentvolle IT’ers

Oekraïne is één van de meest ontwikkelde landen ter wereld als het gaat om IT-talent. Met 90.000 techwerkers, heeft Oekraïne meer IT-professionals dan elk ander Europees land. Naast kwantiteit levert het land echter ook kwaliteit. Oekraïense developers zijn uitstekend ontwikkeld in de meeste software talen. Een van de redenen voor deze indrukwekkende cijfers is de Chernivsi Universiteit, waar SharpMinds steeds weer de beste talenten weet te vinden.
Met 90.000 techwerkers, heeft Oekraïne meer IT-professionals dan elk ander Europees land. Oekraïense developers zijn vaak universitair geschoold en uitstekend ontwikkeld in de meeste software technologieën.

Bron van innovatie

Bron van innovatie

Niet alleen kleine bedrijven, maar ook grote bedrijven kennen het geheim van Oekraïne. Dankzij de levendige IT-community en het grote aanbod scholen, behoort het land tot een van de 50 meest innovatieve economieën ter de wereld. Dat is waarom multinational als waaronder Boeing, Ericsson, Siemens, Oracle, Aricent, Magento en Wargaming hun R&D centra er hebben gevestigd.
Dankzij de levendige IT-community en het curriculum op de universiteiten, behoort het land tot de 50 meest innovatieve economieën ter wereld. Dat is waarom ook grote bedrijven als Boeing, Siemens, Oracle, Magento en Wargaming er hun R&D centra hebben gevestigd.

Goede prijs-kwaliteitsverhouding

Prijs vs. Kwaliteit

De grote arbeidsmarkt in Oekraïne zorgt voor een sterk concurrerend salaris. Hetzelfde geldt voor de vaardigheden die Oekraïnse developers in huis hebben hebben. Oekraïners voelen zich gedreven om zich te onderscheiden en willen zich constant doorontwikkelen. SharpMinds geeft hen die ruimte, met een meerjaren leertraject. Dit alles werkt in jouw voordeel.
De grote arbeidsmarkt in Oekraïne zorgt ervoor dat je het juiste tarief betaalt voor de kwaliteit die je nastreeft. De Oekraïense developer kenmerkt zich door zijn of haar gedrevenheid om te blijven leren en zichzelf constant te verbeteren.

Uitstekende Engelse taalvaardigheid

Uitstekende Engels

Bang voor een taalbarrière? Niet nodig! Want naast techkennis beheersen Oekraïners ook hun talen. Maar liefst 80% van de Oekraïense IT-professionals beschikt over een gemiddeld tot gevorderd niveau van de Engelse taal. Dat komt onder meer omdat outstaffingbedrijven als SharpMinds taalopleidingen verplicht stellen voor al hun medewerkers.
Veel bedrijven in Oekraïne stellen taalopleidingen verplicht voor al hun medewerkers. Maar liefst 80% van de Oekraïense software developers beschikt dan ook over een gemiddeld tot gevorderd niveau van de Engelse taal.

Slechts 1 uur tijdverschil

Succesvolle startups

In tegenstelling tot andere offshore alternatieven, zoals Aziatische landen, is er tussen Oekraïne en Nederland maar één uur tijdsverschil. Dit kleine verschil vereenvoudigt de communicatie tussen jou en je developer enorm. Je hoeft deadlines en scrumsessies niet meer af te stemmen op andere tijdzones, maar kunt deze vrij eenvoudig afstemmen op je interne afspraken.
Het enorme aanbod developers zorgt ervoor dat veel ondernemers Oekraïne zien als geschikte locatie voor hun startup. Talloze succesvolle apps en software tools hebben hun oorsprong in Oekraïne gevonden. Denk aan: Jooble, Depositphotos, PetCube, CleanMyMac, Grammarly, InvisibleCRM, Looksery en Readdle.

Steeds meer succesvolle startups

Werkethiek identiek

Het enorme aanbod IT-ontwikkelaars zorgt ervoor dat veel software-ondernemers Oekraïne zien als vruchtbare bodem voor hun startup. En met goed recht. Talloze succesvolle apps en software tools hebben hun oorsprong in Oekraïne gevonden. Denk aan: Jooble, Depositphotos, PetCube, CleanMyMac, Grammarly, InvisibleCRM, Looksery en Readdle.
Naast het Engels, spreken Oekraïners en Nederlanders qua werkethiek ook nagenoeg dezelfde taal. Oekraïense developers nemen zelf initiatief en voelen zich betrokken bij het project waarvan je ze deelgenoot maakt.

Vergelijkbare werkethiek

1 uur tijdsverschil

Naast Engels, spreken Oekraïners en Nederlanders qua werkethiek ook nagenoeg dezelfde taal. Oekraïners wachten niet alleen op commando’s, maar nemen zelf initiatief en voelen zich betrokken bij jouw project. Deze betrokkenheid wordt alleen maar versterkt door rechtstreekse interactie. Daarom stelt SharpMind zijn klanten direct in contact met zijn developers.
In tegenstelling tot bekende offshore locaties in Azië is er tussen Oekraïne en Nederland maar één uur tijdsverschil. Wel zo makkelijk als je vaak direct wilt overleggen met je developer en project manager op locatie.

Ook rocken met deze developers?

Ook rocken met deze developers?

Direct software developers nodig?

Kies voor SharpMinds

Kwaliteit
verzekerd

Heb jij ideeën voor een softwareproject, maar zoek je een manier om het te laten uitvoeren? SharpMinds neemt het bij je uit handen, met een compleet plan van aanpak en een garantie op de kwaliteit van de software architectuur.

Volop implementatievermogen

Een mooi plan op papier is één. Dat plan tot uitvoering brengen is een tweede. Gelukkig beschikt SharpMinds over meer dan 150 talentvolle developers die thuis zijn in alle software talen. Je kunt er van op aan dat wij de perfecte ontwikkelaars voor je klaar hebben staan.

Kennis
in huis

Wij leveren universitair geschoolde developers van elk gewenst ervaringsniveau. Ook krijgen de developers van SharpMinds doorlopend trainingen om steeds vloeiender te worden in de software taal waarin zij gespecialiseerd zijn.

Voor elk
type bedrijf

SharpMinds bedient zowel internationale klanten als startups met innovatieve software oplossingen. Het maakt niet uit in welke fase je bedrijf zit, wij begrijpen als geen ander wat jij nodig hebt om je software project snel tot een succes te maken.

Transparante
werkwijze

Outsourcing wordt voor jou een eenvoudige keuze zonder verrassingen. Wij werken namelijk volgens een vaste werkwijze en hanteren transparante tarieven. Voordat jouw software project van start gaat, weet je precies waar je aan toe bent.

Innovatief
en stabiel

Je kiest voor een betrouwbare partner. SharpMinds is al tien jaar actief op de Europese markt en blijft jaarlijks innoveren en groeien. Op een willekeurig moment werken wij aan 20 verschillende software projecten voor verschillende klanten. Rock jij ook met ons mee?

Deze klanten gingen je voor

Vue.js

React.js

Angular.js

Xamarin

E-commerce (Magento)

C#

Javascript (Node.js)

Python

Android

iOS

Delphi

Java

.NET

PHP

Pitch je case in 10 minuten


Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze developers zijn direct beschikbaar voor jouw software project. Presenteer in 10 minuten vrijblijvend je business case. Onze software architecten maken dan een quickscan en geven je op maat advies tijdens een online meeting. Vraag de quickscan aan en we nemen contact met je op.

  • Serieuze development skills direct beschikbaar voor jouw project
  • Universitair geschoolde developers met uitstekende Engelse taalvaardigheid
  • Kennis van alle software-talen en op de hoogte van de laatste innovaties
  • 10 jaar ervaring in nearshoring voor verschillende nederlandse bedrijven

Vraag hier je informatie aan

Onze contactpersonen

Natalia Zhuk
Operations Manager
Ukraine
+38 (050) 142 22 24
natalie17771
Iryna Shubravska
Head of Recruitment Department
Ukraine
+38 (095) 276 47 77
irina.poletayeva
Dion Metz
Sales Consultant
Netherlands
035 646 44 08
dmetz